Wordpress

WordPress Yandex SMTP Ayarları

Google Reklamları

Bu makalede, WP Mail SMTP eklentisi ile, WordPress Yandex SMTP ayarlarını yapacağız. Böylece WordPress formlarınız düzgün bir şekilde çalışacak.

Ayarların düzgün çalışması için öncelikle Yandex üzerinden IMAP etkinleştirsi yapmamız gerekiyor.  

Yandex Mail IMAP Etkinleştirme

  1. Öncelikle mail hesabınıza girip Yandex IMAP etkinleştirme işlemi yapmalısınız. Bunun için hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sağ üstte bulunan “dişli” simgesine tıklayın. Ardından “Kişisel bilgiler, imza, resim” bağlantısına tıklayın.
  2. “E-posta programları” bağlantısına tıklayın. Ardından “imap.yandex.com.tr sunucundan IMAP protokolüne göre” kutucuğunu ve “Portal şifresi” kutucuğunu işaretleyin. “Değişiklikleri kaydet” butonuna basın. Artık diğer e-posta programlarında Yandex mail kurulumu yapabilirsiniz.  

WP Mail SMTP Eklentisi Kurulumu

“Eklentiler – Yeni ekle” bağlantısına gidin ve “WP Mail SMTP” eklentisini kurun ve etkinleştirin. Eklenti özelliklerine buradan bakabilirsiniz.

WordPress Yandex SMTP Ayarları

Menüden “Wp Mail SMTP – Settings” bağlantısına girin ve ayarları aşağıdaki gibi yapın.

Bu makalenin orjinali, ilk olarak “WordPress Yandex SMTP ayarları” sayfasında yayınlanmıştır.

Google Reklamları
Onur Kızıl

Yorumları göster

  • Biraz eksik bilgi var. Yandex tarafından doğrulanmanın tamamlanması için, yandex'ten mailin gönderileceği hesabınıza giriş yapın. Ayarlardan tüm ayarlara girin. e posta programlarındna portal şifresiyle bağlanmasına izin verin. aksi halde bağlanıp mail gönderemez.

  • Merhaba, iletişim formu iletirken hata veriyor ve maillere düşmüyor yandex mail kullanıyoruz.

    Maili ekliyorum çıkan hata bu şekilde
    WP Mail SMTP has detected incorrect "wp_mail" function location. Usually, this means that emails will not be sent successfully!

    It looks like the "Post SMTP" plugin is overwriting the "wp_mail" function. Please reach out to the plugin developer on how to disable or remove the "wp_mail" function overwrite to prevent conflicts with WP Mail SMTP.

    • Merhaba, eklenti yapımcılarına göre bu hata mail gönderimi için bir sorun teşkil etmiyor. Web siteniz Windows ve IIS üzerinde kuruluysa bu sorunla karşılaşmanız normal olabilir. Hatayı yok saymak için şu kodu function.php içerisine ekleyebilirsiniz: add_filter( 'wp_mail_smtp_core_wp_mail_function_incorrect_location_notice', '__return_false' );
      Maillerin düşmemesinin sebebi farklı bir sorun bu hata ile ilgili değil.

  • Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı.

Paylaş
Yayınlayan
Onur Kızıl
Google Reklamları